foto1
foto1
foto1
foto1
foto1
foto5

ЛИНКОВИ

ОГЛАСНА ТАБЛА

,,ШТА ДЕТЕТУ ТРЕБА ДА РАСТЕ ДО НЕБА?“

,,ШТА ДЕТЕТУ ТРЕБА ДА РАСТЕ ДО НЕБА?“

ДЕЧЈА НЕДЕЉА У ОШ ,,ЈОВАН ЈОВАНОВИЋ ЗМАЈ“ 3-7. ОКТОБАР 2022.

                                                                   ,,Ниједан идеал овог света, не вреди сузе једног детета“

                                                                                             Фјодор Михајлович Достојевски

Прва недеља октобра је широм света посвећена деци, њиховим правима, афирмацији њихових способности, игри и дружењу. Ове године је обележена од 3. до 9. октобра.   под слоганом ,,Шта детету треба да расте до неба?“. То је уједно и прилика да деца остану у средишту пажње, да буду здрава, заштићена и срећна, да радосно трче, уче, стварају и радују се, исказују своје жеље, амбиције и интересовања подржани од стране породице, школе, али и друштва у целини.

Змајевци су као и претходних година имали бројне активности које су настале на основу њихових жеља исказаних на седници Ученичког парламента и Дечјег савеза. Програм који прати активности Дечје недеље заснован је на потреби да се деци обезбеди квалитетно образовање и остваривање дечјих права. 

ПРВАЦИ

👇

ФОТОГРАФИЈЕ

Понедељак - 3. октобар (бела боја)

Првог дана Дечје недеље ученици од првог до четвртог разреда су уживали у интерактивној представи ,,Тоби – тужни псић“ са поруком да свако треба да буде баш онакав какав јесте. Представа је одушевила децу  и учитеље, а њихова насмејана лица говоре више од хиљаду речи.

За то време су њихови старији другари преузели одговорност и на један дан заменили наставнике, помоћно особље и библиотекарку наше школе. Ова вишегодишња манифестација у оквиру Дечје недеље  је прилика да ученици покажу способност и жељу да пренесу знање својим другарима, као и да се упознају са пословима које обављају запосени у школи.

Уторак - 4. октобар (плава боја)

Свечаним програмом који је уприличен у фискултурној сали, ученици првог разреда су примљени у ,,Савез пријатеља деце“.

Ученици виших разреда су искористили лепо време и учествовали у спортском дану.

На полигону спретности и у фудбалском умећу снаге су одмерили ученици  5. и 6. разреда.

Спортски полигон:

5. разред

1. место -5.ц

2. место -5.а и 5.б

6. разред

1. место - 6.ц

2. место - 6.д

Такмичење у фудбалу:

1.место - 5.б

2.место - 6.а

Среда - 5. октобар (црвена боја)

Змајевци су у среду на школском дворишту имали Дечји вашар у којем су учествовали ученици нижих и виших разреда. Шарене и примамљиве тезге малих, али вештих трговаца привукли су и децу и одрасле. Посебно је био леп и мирисан  изложбени простор на којем је била уприличена продаја сапуна израђених од природних сировина, сада већ надалко познат као ,,Змајевац“ који су са пуно труда и љубави израдиле веште руке ученика, учитеља и наставника.

У склопу исте манифестације уприличена је и Изложба кућних љубимаца.

Четвртак - 6. октобар (жута боја)

Ученици 1. и 2. разреда су цртали кредама у боји у школском дворишту и подарили му нови, весели изглед  из маште.

У склопу хуманитарне акције „Чепом до осмеха“  мерили су се чепови на пијаци са учитељицом Емилијом Грубанов. Проглашење победника је било у петак.

Ученици 5. 6. и 7. разреда су у оквиру манифестације ,,Биоскоп поново ради“ гледали филмове који су изабрали представници Ђачаког парламента - ,,Megalodon“ и  ,,The Fall“. Пројекције су имале велико интересовање међу ученицима и одржане су у три учионице, а подршку су им пружиле наставница техничког и информатичког образовања Драгица Станковић и наставница музичке културе Драгана Синобад.

Петак - 7. октобар (зелена боја)

Последњи дан Дечје недеље је био предвиђен за забавно - спортски дан и протекао је у знаку  –ЗУМБЕ (забавни ритам уз координацију покрета). У школском дворишту су ученици нижих разреда активно учествовали у забавном ритму једноставних плесних корака и веселе атмосфере.

Свечано су проглашени и победници  у сакупљању чепова у Хуманитарној акцији „ЧЕПОМ ДО ОСМЕХА“.

 1. место заузели су ученици  1.ц одељења са сакупљених 60,3 кг чепова ;

 2. место2.а разред са 55.5кг ;

 3. место4.а са 52,8 кг.

Ученици свих  одељења који су учествовала у акцији добили су  слаткише да се на крају засладе, а победници и пригодне пехаре.

Резултати Литерарног и ликовног конкурса ,,Шта детету треба да расте до неба?

(виши разреди)

Ученици виших разреда су за време  Дечје недеље учествовали на Литерарном  и ликовном  конкурсу ,,Шта детету треба да расте до неба?“ Жири је имао веома тежак задатак да изабере најквалитетније и најнадахнутије литерарне радове, као и најлепше цртеже.

Похваљујемо све ученике који су учествовали на литерарном конкурсу, а награђеним ученицима честитамо са жељом да наставе да пишу поезију и негују уметност лепе речи.

1. место

Виолета Влаховић 6.б

Лана Папеш Богосављев  7.б

Софиа Живановић 7.б

Тара Стеванов 8.а

2. место

Стефан Радовановић  5.б

Анастасија Симуновић 7.а

Нина Бокан 8.а

Ана Марјановић 8.а

3. место

Драгиња Бабић 6. д

Миљана Радовановић 7.а

Јелена Миљковић 7.б

Тиара Рожњик 7.б

Вишња Вилов 8.а

На мађарском наставном језику резултати литерарног конкурса су следећи: 

1. место - Богдан Далма, 6.c

2. место - Варга Пољак Акош 8.ц

3. место - Бабчањи Лена 5.ц

Посебна награда: Хушла Синтиа 5.ц

Резултати ликовног конкурса

1. место – Лана Нимчевић 6.а

2. место – Ана Михајловић 7.а

3. место – Хана Глувић 6.б

Учесници литерарног конкурса су награђени похвалницама и слаткишма, а најуспешнији на ликовном конкурсу похвалницама, слаткишима и прибором за ликовну културу.

У школској библиотеци уприличена је изложба и најуспешнијих читалачких дневника које су ученици  водили за време летњег распуста. Ученици који су освојили једно од прва три места су награђени похвалницама, слаткишима и свескама како би имали мотивацију за даљи рад, а похваљени ученици похвалницима и слаткишима. Имена награђених и похваљених ученика су истакнута поводом Међународног дана писмености.

За време Дечје недеље у школи су ученици током  великог одмора пуштали музику са разгласа, а облачили су се и у различите боје.

Задатак одраслих је да сваки дан у години буде у знаку деце и обојен најлепшим нијансама пажње, љубави, заштите и поверења, јер као што је рекао велики писац светске књижевности Фјодор Михајлович Достојевски  ,,Ниједан идеал овог света, не вреди сузе једног детета“.

 

Copyright 2024  ОШ "Јован Јовановић Змај" Суботица