foto1
foto1
foto1
foto1
foto1
foto5

ЛИНКОВИ

ОГЛАСНА ТАБЛА

Одржан Дан талентованих ученика у Основној школи ,,Јован Јовановић Змај“

У четвртак, 28. априла у школској библиотеци Основне школе ,,Јован Јовановић Змај“ одржана је промоција талентованих ученика за школску 2021/ 2022. годину. Циљ манифестације је да промовишемо и препознамо таленте које поседују наши ученици, а који често остану неоткривени. Таленат сам по себи захтева много труда, рада, одрицања и ангажмана целе породице, али су плодови успеха самим тим дражи и вреднији.

Пре саме манифестације у централном ходнику школе уприличена је изложба путем које су сви ученици  били упознати чиме се баве њихови другари у слободно време.

Ове школске године своје таленте представили су Нађа Буквић, Марија Миланко, Освалд Бењамин, Ричард Немет  и Јована Буха.

Присутну публику је поздравила директорка школе Клаудиа Губић Шелкен, а о таленту и самој манифестацији говориле су и представнице педагошко-психолошке службе - Драгица Пап и Драгана Ћупурдија. Разговор са ученицима водиле су Александра Самарџић, наставница српског језика и Аугуста Деме, наставница математике.

Нађа Буквић, ученица 7. разреда,  израђује играчке од вуне од другог разреда основне школе, а таленат је наследила од баке. Веште ртуке ове девојчице стварају уникатна уметничка дела, која Нађа поклања својим другарима, пријатељима и породици. Публика је имала прилику да види нака од њих, а Нађа је показала како се  плете и који се материјали користе у изради. Ради за време распуста и викендом, јер се бави и хипхопом, а желела би да овај хоби настави и у будућности.

Марија Миланко похађа 5. разред, а од своје треће године тренира балет. Оно што сматра својим највећим успехом је главна улога у балетској представи ,,Успавана лепотица“.  Марија је истакла да тренира три пута недељно, а пред представу свакодневно, јер права балерина мора у сваком тренутку бити спремна на непредвиђене ситуације, било да спадне балетанка, распадне се пунђа и сл. Осим балетске школе Марија похађа и музичку школу од пете године, а од 2. разреда свира клавир. Публици се представила извођењем композиције на клавиру и одушевила присутну публику.

Освалд Бењамин је такође ученик 5. разреда који тренира карате од четврте године и постиже запажене резултате. Истакао је да карате развија мишиће и руке, да је захваљујући честим путовањима стекао много пријатеља на европским и светским првенствима. Публика је видела само део медаља које су биле изложене у библиотеци, а његов сан је да постане светски првак, баш као и његов тренер, и да једног дана буде узор неким новим младим талентима.

Ричард Немет се бави дизањем тегова и похађа седми разред. Тренира овај захтеван и тежак спорт од једанаесте године три пута недељно, а пред сама такмичења четири пута. Иако је до сада остварио вредне и запажене резултате најважније му је освајање 1. места на покрајинском нивоу и могућност одласка на републичко такмичење у Врању.

Јована Буха је ученица шестог разреда која је са четири године кренула у музичко забавиште, а од осме године наставила да свира клавир. Узори су јој Шопен, Моцарт и Бетовен захваљујући којима је  заволела класичну музику и извођење њихових дела на клавиру. Њени највеђи успеси су наступи у Будимпешти и за Дан града. Публика је уживала у њеној музичкој интерпретацији на клавиру, а оно што краси ову дивну девојчицу је и прелеп глас па је и певање један од њених талената.

Публика је уживала све време, разговор је текао спонтано испуњен емоцијама и у предивној атмосфери.  Нашим талентованим ученицима желимо много успеха у даљем раду, и да једног дана буду промотери не само наше школе, већ и града Суботице.

 TALENTI1TALENTI3

           TALENTI2

                                   

Copyright 2024  ОШ "Јован Јовановић Змај" Суботица