HU

ОШ "Јован Јовановић Змај"
Суботица

Ала је леп овај свет...

Дец
4
2018

Санирана зграда наше школе и посета градоначелника

  • Санирана зграда наше школе и посета градоначелника
  • Санирана зграда наше школе и посета градоначелника 1
  • Санирана зграда наше школе и посета градоначелника 2
  • Санирана зграда наше школе и посета градоначелника 3
  • Санирана зграда наше школе и посета градоначелника 4
  • Санирана зграда наше школе и посета градоначелника 5

Градоначелник Суботице, Богдан Лабан, са сарадницима посетио је данас Основну школу „Јован Јовановић Змај“ у којој је недавно извршена замена старих дрвених прозора новим ПВЦ прозорима и санирана западна фасада објекта. Средства за реализацију ове инвестиције у висини од 13,5 милиона динара обезбедили су Министарство привреде и град Суботица. Извођач радова било је предузеће „Јаворник“ д.о.о., из Суботице.

 Уз истицање да је реализација пројекта Санација зграде Основне школе „Јован Јовановић Змај“ наставак најављеног инвестирања суботичке локалне самоуправе у образовање, градоначелник Лабан је рекао да је укупна  вредност изведених радова на објекту 13,5 милиона динара, да је Министарство привреде Републике Србије за замену дотрајалих дрвених прозора новим ПВЦ прозорима и санацију западне фасаде, односно фасаде према „Млечној пијаци“ обезбедило 5,5 милиона динара, а град Суботица осам милиона динара.

– Реализација ове инвестиције представља наставак заједничких улагања Републике Србије, АП Војводине и града Суботице. Сигуран сам да ћемо и у будућности наставити овим темпом да бисмо, како нашим најмлађим суграђанима, нашим ученицима, тако и учитељима, наставницима и професорима обезбедили услове за рад на високом нивоу – нагласио је Богдан Лабан.

Директор ОШ „Јован Јовановић Змај“, Клаудија Губић Шелкен, изјавила је да је почаствована присуством градоначелника и захвална што је посетио школу и обишао изведене радове на објекту.

– Ово је једно од већих улагања у последњих 15 година у нашу школу. Захваљујем се локалној самоуправи на подршци  и аплицирању за средства на конкурс који  је расписало Министарство привреде, на задовољство пре свега 600 ученика који у 28 одељења похађају ову школу, као и њихових родитеља и запослених. Захвалила бих се, још једном, граду Суботици и секретару Секретаријата за друштвене делатности Јасмини Стевановић што су препознали потребу за заменом дотрајалих прозора као и обновом оронуле фасаде због безбедности ученика и пролазника – подвукла је Клаудија Губић Шелкен.

Одлуку о додели средстава за реализацију пројекта „Санација зграде Основне школе ’Јован Јовановић Змај’ – Град Суботица“, Министарство привреде Републике Србије донело је на основу Уредбе о поступку по коме се бирају инфраструктурни пројекти и поступку по коме се спроводи подршка унапређења локалне и регионалне инфраструктуре – Градимо заједно.