ОШ "Јован Јовановић Змај" Суботица

AI "Jovan Jovanović Zmaj" Szabadka

Ала је леп овај свет...

Јун
5
2014

7. СОШОВ - СОМБОР 2014.

  • 7. СОШОВ - СОМБОР 2014.
  • 7. СОШОВ - СОМБОР 2014. 1
  • 7. СОШОВ - СОМБОР 2014. 2

Од 30.5.2014. до 1.6.2014. одржан је 7. по реду СОШОВ. После 25 година паузирања, спортска олимпијада школске омладине Војводине, поново се вратила на велика врата управо тамо где је последњи пут и одржана, у Сомбору. Под покровитељством покрајинског секретаријата за спорт и локалне самоуправе Сомбор, учествовало је преко 1000 такмичара у пратњи својих наставника физичког васпитања, подељени у 8 округа територије АП Војводине. Организатор се потрудио да се сви учесници осећају одлично како на спортским борилиштима тако и поред њих, тако да ће многима СОШОВ остати у вечном сећају, што и јесте примарни циљ. 

У пратњи наставника физичког васпитања Синише Репије, нашу школу престављало је 5 ученика, једна ученица у атлетици и четири ученика у пливању. Иако је резултат био у другом плану, свакако вреди напоменути да је наша ученица Јована Вукас освојила 2. место у трчању на 300м и Јовану Вељовић која је освојила 3. место у пливању. Остали наши такмичари су такође остварили своје најбоље резултате и на тај начин достојно презентовали нашу школу.

На крају треба рећи да је 7. СОШОВ испунио очекивања свих и једва чекамо наредни 8., па зашто не и у Суботици као домаћину.